Hoi Team,
Drie keer is scheepsrecht. Na 2 keer er zelf niet bij geweest te zijn, gaat het dit jaar lukken.. meekoken. Ik heb een leuk menu voor jullie samengesteld. Aangezien het lekker warm is, moeten we goed hydrateren om geconcentreerd bezig te blijven. We introduceren deze keer de frituur, naast de oven en de branders. Als je dapper bent mag het op houtvuur, maar het is buiten al warm zat denk ik. Ik wil het volgende voorstellen. We gaan er met zijn allen ongeveer 1,5 uur tegenaan en dan lekker eten en uitbuiken etc. Niemand zit op zijn billen niets te doen tot we klaar zijn. Alleen samen halen we de deadline. Boodschappen zijn op maat gehaald. Probeer het zo te plannen dat iedereen op min of meer hetzelfde moment klaar is en dan aan tafel. Alle recepten zijn voor ongeveer 20 personen
Hierbij het menu:
Tafel dekken
Rode bietensoep
Gefrituurde bloemkool
Gefrituurde uienringen
Gevulde paprika uit de oven
Rosti burgers
Houmous met libanees brood
Watermeloen met feta en munt
Champions met kaas en spinazie en knoflook
Aardappel wedges
Creatief toetje
Tafels Dekken
Zorg dat iedereen aan tafel kan zitten bordje, bestek. een losse tafel als buffet, zodat iedereen kan opscheppen om alles te kunnen proeven.
Rode Bietensoep
Ingredienten:
rode bieten
uien
pastinaak
knoflook
Kookroom
Schrap de pastinaak en zet deze in een ruime pan op het vuur. Kook deze ongeveer 12 minuten. Snij intussen de bietjes in kleinere stukken en voeg deze toe aan de soep. Voeg naar smaak knoflook en bouillonblokjes toe.
Als alles heet is, met de staafmixer alles pureren. water toevoegen zodat het een mooie soep dikte heeft. Op het laatst emoment nog even de room toevoegen. Serveren met een klein schepje walnoten.
Blumenkohl im Teigmantel
Zutaten
Für den Teigmantel:
2 Eier
80 g Mehl
50 gr Strarke
100 ml Milch
30 g Parmesan
1 Prise Muskatblüte
1 Prise Salz
Blumenkohl
Ol
Zubereitung
- Blumenkohl im gesalzenen Wasser gar kochen (ca. 15 Minuten – die Kochzeit hängt davon ab, wie groß die einzelnen Röschen sind).
- Alle für den Teigmantel bestimmten Zutaten miteinander vermengen. ( wie pfankuchen teig) Den Blumenkohl dadurch ziehen und in ausreichend Öl braten.
Gefrituurde uienringen
Bierbeslag
- 2 Ui
- 150 gram Bloem
- 250 milliliter Bier
- 1 Ei
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Zwarte peper
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Gerookte Paprikapoeder
Bereiding
Zet een pan met olie op het vuur en verhit de olie tot 180 graden. (Samen doen met de Bloemkool)
Verwijder de schil van de uien en snijd deze in grote ringen van ongeveer een halve centimeter dik.
Klop het eitje los in een grote kom. Voeg hier het bier aan toe en klop alles tot een luchtig mengsel. Meng vervolgens beetje bij beetje de bloem met het ei-bier beslag. Roer alles goed met elkaar, zodat er een glad beslag ontstaat. Strooi dan de kruiden door het beslag om het op smaak te brengen.
Haal nu de ringen één voor één door het beslag en leg ze daarna direct in de hete olie. Frituur de uienringen, totdat ze mooi goudbruin worden. Vaak gebeurt dit binnen 3 minuten. Plaats niet teveel ringen tegelijk in de pan. Zodra ze klaar zijn en mooi goudbruin, haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op een bordje met servetten.
Gevulde paprika uit de oven
ingredienten:
Paprika’s
rijst
gehakt
prei
bouillonblokjes
Snij de paprika’s aan de bovenkan topen en verwijder de zaadlijsten. Maak een vulling van rijst, gehakt, prei en de restjes parika van het dekseltje. Vul de paprika’s met rijst en ze tze tin een voorverwarmde over (170 graden), laat een half uur in de over staan tot de paprika er gaar uitziet.
Rosti burgers
Ingredienten:
Aardappels
Ui
Ei
Doppertjes
https://www.google.com/search?q=rosti+maken&rlz=1C1GCEA_enNL942NL942&oq=rosti+maken&aqs=chrome..69i57.2067j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:a0ea4f9d,vid:2u5z1_HpfpQ,st:0
Bereiding: Schil de aardappelen en rasp deze. Goed omspoelen en afdrogen. Snij de uitjes fijn. Doe alles in een kom en meng de eieren erbij. Maak hoopjes ter groote van een hamburger en bak deze in een koekenpan zachtjes gaar ( tijdig keren)
Houmous met libanees brood
ingredienten:
kikkererwten
sesampasta (Tahin)
olijfolie
citroensap
paprikapoeder
Bereidingswijze
Spoel de kikkererwten en doe ze in een kom. prak de kikkererwten met ene vork en voeg 2 eetlepes tahin toe. Blijf prakken tot er een gelijkmatige pasta ontstaat. eventueel verdunnen met ene beetje olijfolie. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap en paprikapoeder. serveren met flatbread.
Watermeloen met feta en munt
Ingredienten:
watermeloen
feta
munt
bereiding, snij d ewatermeloen in blokjes en doe in ene kom. Verkruimel de feta en doe deze eroverheen, snij wat munt fijn en strooi dit er ook overheen.
Champions met kaas en spinazie en knoflook
ingredienten:
Champions
spinazie
knoflook
blauwe kaas
bereiding:
halveer de champions en maak ze schoon. Bak alle champions gaar in olie en knoflook en wat zwarte peper. Zet de champions apart. bak ik de zelfde pan even de spinazie aan. maak pakketjes met alufolie met champions, spinazi een een stukje blauwe kaas.
Aardappel wedges
ingredienten:
wedges
bereiding, bak de wedges in de hete olie tot ze gaar zijn. serveren met wat zout.
Creatief toetje
ingredienten
vla
aardbei
bastogne
slagroom
Maak lekkere toetjes met de ingredienten…